Har världens bästa grundrecept för färsrätter.
500 g köttfärs
1 1/2 dl mjölk
3/4 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
2 msk gul lök, finhackad
1 ägg
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
Blanda mjölk, ströbröd och potatismjöl. Låt svälla i tio minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till en fin smet.
Rulla till köttbullar, pannbiffar eller vad du vill.
1 kg morötter
2 ägg
2 dl mjöl
1 kruka färsk basilika, hackad
1 dl mandel (använder solrosfrön på jobbet), grovhackade
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
Olja till stekning
Riv morötterna på det finaste. Blanda ihop med övriga ingredienser.
Klicka ut i en stekpanna och stek på medelstark värme till dem är fina på båda sidor.
Redigerat söndag: höll på glömma dagens ekologiska....
Mjölk, yoghurt, vetemjöl och nötfärs
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar