Pannbiffar och morotsbiffar

Idag har det varit en biffig dag. Format fyra plåtar med pannbiffar. Hann inte med potatisen som jag tänkte att vi skulle ha till så det fick bli ris istället.




Har världens bästa grundrecept för färsrätter.

500 g köttfärs
1 1/2 dl mjölk
3/4 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
2 msk gul lök, finhackad
1 ägg 
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar

Blanda mjölk, ströbröd och potatismjöl. Låt svälla i tio minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till en fin smet.
Rulla till köttbullar, pannbiffar eller vad du vill.





Morotsbiffarna är jättegoda. Fan får ganska många ( ca 20) av en smet.

1 kg morötter
2 ägg
2 dl mjöl
1 kruka färsk basilika, hackad
1 dl mandel (använder solrosfrön på jobbet), grovhackade
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
Olja till stekning

Riv morötterna på det finaste. Blanda ihop med övriga ingredienser.
Klicka ut i en stekpanna och stek på medelstark värme till dem är fina på båda sidor. 


Våra tillbehör för dagen. Fredagslyxar med lingonsylt.



Redigerat söndag: höll på glömma dagens ekologiska....

Mjölk, yoghurt, vetemjöl och nötfärs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar