Kokt torsk med äggsås

Idag var det torsk på menyn. En kokt sådan med potatisar och äggsås till.
Jag tyckte det var jättegott men barnen är lite skeptiska mot allt som inte är lax. 

Hittade ett bra recept på äggsås på recept.nu.

Äggsås: 
1 ägg, hårdkokt
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka under omrörning ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner hackad ägg och hackad persilja.


Till mellis åt vi blåbärssmoothie idag. I den hade jag yoghurt, banan, havregryn och blåbär såklart.


Dagens ekologiska: mjölk, filmjölk, vetemjöl, potatis, havregryn, yoghurt, banan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar