Kryddig korvgryta

Idag har vi ätit en jättegod korvgryta. Det är nästan som en stroganoff men upppiffad med bacon och curry.
Tänker skriva receptet och hoppas att ni provar det nån dag för den är verkligen jättegod.

Korvgryta    4 port


300 g falukorv, strimlad
60 g bacon, strimlad
60 g gul lök, finhackad
1 tsk curry
1/3 dl tomatpuré
1/3 dl fransk senap
3 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 dl creme fraiche

Stek bacon och lök, tillsätt curry, tomatpuré och senap.
Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 3 minuter.
Rör ner korven och baconfräset. Koka upp och rör ner creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.





Till mellanmål hade jag bakat frallor. Dem är mycket uppskattade och extra goda då de innehåller både mjölk och smör. Vanligtvis gör jag mina limpor av vatten.

Kuvertbröd  ca 20 st

50 g smör
2,5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
ev ½ msk socker
ca 7 dl vetemjöl

Värm smör och mjölk till 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan. Rör i salt och ev socker. Blanda ner vetemjöl och knåda tills du får en fin slät deg.
Låt jäsa övertäckt i bunken ca 20 minuter.

Forma dina bröd och låt dem jäsa på plåten till dubbel storlek. Pensla med lättuppvispat ägg.
Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.

1 kommentar:

  1. Måste testa korvgrytan! Låter jättegott! Och korv kan man ju göra nästan vad som med utan protester! =)
    Trevlig Helg!

    SvaraRadera