Helgens tips



När det närmar sig sommaren och det är varmt och solen lyser känner jag i alla fall för lättare mat.
Lagade supergoda kikärtsbiffar som jag måste dela med mig av.
Lättlagat, billigt, gott, nyttigt, vegetariskt....

Receptet räcker till ca 10 biffar

Kikärtsbiffar

1 burk kikärter, 400 g
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
½ röd chili
1 tsk spiskummin
½ tsk curry
1 ägg
2 msk vetemjöl
Färska örter som basilika, persilja och oregano
salt och peppar

Gör så här:
Hacka lök, vitlök och chili. Lägg i en bunke tillsammans med sköljda kikärter.
Mixa med en stavmixer tills det blir ett mos.
Ha i kryddorna, ägg, mjöl och lite salt och peppar. Blanda allt väl.
Låt stå i kylen ca 30 minuter om du vill ha lite lättare att forma biffarna.

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna.
Forma biffarna (de kan vara ganska klibbiga) och lägg ner i pannan.
Stek ca 2 minuter på varje sida. Man kan behöva ha i mer olja när man vänt dem.

Gott att servera med bulgur och tomatsås.

2 kommentarer:

  1. Hej Sandra!
    Gustav Berglinds mamma Anna här. Gustav har pratat mycket sedan han slutade på Årstaligan om dina fantastiska kikärtsbiffar. Det är hans favoriträtt nämner han ofta.
    Är det här det receptet på biffarna du brukar laga på ligan?
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Anna! Va kul att höra från er :) Är allt bra?
    Åh va kul att han gillade dem. Japp detta är receptet. Dock så är de lite för mycket ägg tycker jag, så lättvispa ihop en och ta bara hälften.
    Hoppas ni alla mår bra och får en fin sommar.
    Kram Sandra

    SvaraRadera