Gul lök
Vitlök
Rapsolja
Cayennepeppar
Spiskummin
Köttfärs/sojafärs
Röd chili
Tomatpuré
Vetemjöl
Vatten
Oxfond med rödvin
Vita bönor
Kidneybönor
Kikärter
Salt och peppar
Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt kryddorna och köttfärsen och stek tills färsen blir genomstekt. Tillsätt tomatpuré, finhackad chili och lite mjöl. Blanda runt allt väl. Tillsätt vatten så de precis täcker.
Koka på låg värme och rör runt då och då. Jag hade i en fond som jag tycker är jättegod, Oxfond med rödvin. Men nån annan fond/buljong går också bra. När du tycker att de börjar bli klart så smakar du av och saltar och pepprar. Vänd ner bönorna mot slutet så dem inte mosas/kokar sönder.
Gott med ris och vitt bröd.
GOTT!!
SvaraRadera