Apelsinfisk


I onsdags åt vi apelsinfisk med kokt potatis. Den är god, lätt att laga och går ganska snabbt. Receptet kommer från arla.se och lyder som följer:

Apelsinfisk 4 port


600 g fiskfilé

½ tsk salt

2½ dl kelda mellangrädde

½ msk vetemjöl

1½ msk konc hummerfond

Rivet skal av en ½ apelsin

½ msk timjan

½ dl hackad gräslök


Dela fisken i 4 portionsbitar och salta den. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt den koka upp och lägg ner fisken.

Låt fisken sjuda i 6-7 minuter på svag värme utan lock.


Som ni ser på bilden så tycker jag det är lättare att lägga fisken i ugnsformar, hälla över såsen och gratinera den i ugnen. Man gör det som passar en bäst. Gott är det i vilket fall som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar