Julmustkyckling och rosa bröd

 Idag har vi ätit denna goda julmustkyckling.
Den är lätt att slänga ihop och det går ganska snabbt att laga den.
Väldigt uppskattad så testa någon dag.

 
 Julmustkyckling    4 port
 
500 g kycklingfilé
2 dl julmust
2 dl creme fraiche
1 buljongtärning
1 tsk rosmarin
1 tsk malen ingefära
1 msk soja
 
Skär kycklingen i bitar och stek dem nästan klara i en stekpanna. Lägg upp på en tallrik. Blanda de övriga ingredienserna i pannan och koka ihop några minuter. Lägg i kycklingen och låt den gå färdigt. Servera med ex ris, eller matvete som vi åt till idag.




Den vegetariska grytan bestod av en currysåsbas. I såsen la jag sen quornbitar, kidneybönor,
morötter och ärtor.





Grönsakerna idag bestod av rödkål, oliver, kidneybönor och morotsstavar. Och kokta gröna ärtor.



Inte nog med det, eftersom det är rödbetsvecka så fick dem ugnsgratinerade rödbetor med chevre.




Testade att baka ett rödbetsbröd. Degen var jättefint rosa. Men detta bröd förbryllade mig. Misstänkte att den ju inte skulle vara lika kraftigt rosa när den kom ut ur ugnen med detta.....


Att färgen i skulle försvinna.... Jättekonstigt. men vackert blev det.


Såhär såg den ut när den var färdiggräddad.
 
 
Så, förvänta er rött i toaletten!
 
Dagens ekologiska: mjölk, filmjölk, vetemjöl, grönsaksbuljong, rödbetor.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar