Rostad pumpa med karamelliserad rödlök


Förra veckan hade vi pumpa till maten. Den är god och ganska lätt att göra.

Godast tycker jag det blir med butternut pumpa.


Skär bort skalet av pumpan, skär den sedan i bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Lägg på 3-4 vitlöksklyftor med skal. Rosta i ugnen på 175 grader tills de blir mjuka, tar ca 20-30 minuter beroende på storlek.


Skiva rödlöken. Stek den i panna så den blir mjuk men inte får färg. Rör om hela tiden. Ha i farinsocken och balsamvinäger. Låt småputtra och rör då och då.


Ta ut pumpan. ta ur vitlöken ur skalen och lägg ner vitlöken i rödlöken. Bred rödlöken över pumpabitarna. Smula över lite fetaost. Gratinera i ugnen så osten får lite färg och smälter lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar