korvstroganoff med ris

Idag har vi ätit korvstroganoff med ris. Uppskattad mat och Nina tyckte att denna stroganoff var extra god. I den så hade jag

Falukorv
gul lök
vitlök
tomatpuré
vetemjöl
vatten
krossade tomater
salt
svart peppar

Till den vegetariska stroganoffen använde jag samma ingredienser med undantag för falukorv som blev sojakorv.





Till mellanmål idag hade jag bakat ett gott filmjölksbröd. Brödet blir så saftigt av filmjölken. Det är ett lätt bröd att baka och man behöver inte knåda och jäsa :)

Till en långpanna behöver du:

1 liter filmjölk
2 dl sirap
1 kg rågsikt
1 tsk salt
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
3 tsk brödkryddor

Blanda först det blöta och torra var för sig. Blanda sedan ihop smeten. Bred ut i en smord långpanna.
Grädda i mitten av ugnen. Först på 100 grader i 45 minuter. Höj sedan till 150 grader och grädda ytterligare 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar