Apelsinfisk


Idag åt vi apelsinfisk med kokt potatis. Det receptet har jag hittat på arla.se. Denna bild kommer också därifrån.
När jag hittade receptet tyckte jag att det lät lite konstigt med apelsin och fisk men den är verkligen jättegod.


för 4 portioner:

600 g fiskfilé
1/2 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk konc hummerfond
rivet skal av 1/2 apelsin
1/2 tsk timjan
1/2 dl hackad gräslök

Gör så här

Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal. Servera med ugnsstekta rotfrukter.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar