Fransk laxlåda

Igår, onsdag, åt vi fisk. Och denna vecka var det dags för fransk laxlåda. Den är lätt att göra och mycket mycket god och uppskattat. Receptet hittade jag på arlas hemsida.

Fransk laxlåda 4 port
500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar (jag brukar ta ca 15 cm, lite av vit och grönt)
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap


Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form.


Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.



2 kommentarer:

  1. Lagar en köttgryta med denna rätt som inspiration. Har lite mycket äpplen just nu...=)

    SvaraRadera