Jag tycker att det är suveränt när man hittar recept där måtten är angiven i vikt. Det kan liksom inte bli fel. 200 gram är alltid 200 gram.
Nu ska jag dela med mig av ett kakrecept.
115 g mjukt smör eller margarin
115 g ljust muscovadosocker
1 msk ljus sirap
½ tsk vaniljessens
175 g specialvetemjöl
85 g chokladlinser, ex nonstop, eller hackad choklad.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj två bakplåtar(detta smör ingår inte i dem 115 g) eller lägg bakplåtspapper på dem.
Rör med elvist ihop smör och socker tills det är ljust och luftigt.
Rör ner sirap och vaniljessens ( jag brukar ta 1 tsk vaniljsocker fungerar bra det med).
Sikta i hälften av mjölet och arbeta in det i smeten.
Rör ner choklad/linserna och resten av mjölet och arbeta ihop degen med fingrarna.
Forma degen till 16 bollar och lägg på plåten med gott om utrymme emellan. Platta INTE till dem.
Grädda i 10-12 minuter tills kakorna är svagt gyllengula.
Låt svalna på plåten ett par minuter innan du flyttar över dem til ett galler där dem får svalna helt.
Allt låter så enkelt och självklart när du skriver Sandra. Jag sitter i bunkern på jobbet och fantiserar om att vara den Dagiskock. Hur jag tar fram varma cookies ur ugnen och vips då står leende personal i dörren, och de rara barnen strömmar till med utsträkta händer efter de mumsiga kakorna.
SvaraRadera/Katja även Elmos mamma