Grekland

Det som skiljer grekist mat från andra medelhavsländers matkultur är framför allt enkelheten.
Matlagningen präglas av gamla traditioner och recepten har stårr relativt oröändrade i flera århundraden, vilket i många fall beror på att mycket av maten endast baseras på typiskt grekiska matvaror som olivolja, oliver, fårost (fetaost) och färska grönsaker.

Källa: Fontana


Vi åt grekiska lammfärsbullar, ungsbakad potatis och tzatziki.

I lammfärsbullarna hade jag
lammfärs
ägg
Massor av färsk oregano
Finhackad gul lök
Pressad vitlök
fetaost
salt och peppar

Potatisarna gjorde jag på detta vis:
Skala och dela potatisarna o halvor. Lägg i en ugnsform/plåt. Häll på massa olja, rosmarin, salt och peppar. Lägg i ugnen ca 200 grader i 25-30 minuter. Håll koll på dem så dem inte blir brända och testa med en sticka att dem är mjuka.

Tzatzikin gjorde jag på avrunnen yoghurt, riven gurka och vitlök. Salt och peppar.


1 kommentar:

  1. Lasse Wellanderlördag, 27 mars, 2010

    Tack Sandra! Lammfärsbullarna var supergoda och mycket uppskattade. Leo var mycket nöjd! Och speciellt tack för smakprovet som du lämnade :)
    /Lasse W (Leo)

    SvaraRadera