Dragonfisk

Barnen på Årstaligan tycker om de flesta fiskrätter men den absolut mest populära är dragonfisk.

Dragonfisk 4-5 port

1 pkt fryst vit fiskfilé eller 400 g färsk
citronpeppar
2 dl creme fraiche
2 msk torkad dragon
1 msk potatismjöl

Om du änvänder fryst fisk. Lägg den i en ugnsform. Strö över lite citronpeppar och sätt in i ugnen ca 15 minuter 150 grader. Den vattnar ur sig då. Häll av allt vatten. Har du färsk fisk så lägg dem i en ugnsform med citronpeppar på. Blanda creme fraiche med dragon och potatismjöl. Bred ut smeten på fisken och gratinera i ugnen. Om du använt fryst fisk så ha den i ugnen tills den får färg 5-10 minuter på 200 grader. Använder du färsk så får du ha den inne lite längre på lite lägre temperatur. Ca 20 minuter 175 grader.

3 kommentarer:

  1. Den här skall jag pröva idag. Sökte på dragonfisk på Google och fick upp din sida. Denna tillagar jag idag. Med potatismos. Tack för tipset vad gäller fryst resp färsk fisk!

    SvaraRadera
  2. Den här skall jag pröva idag. Sökte på dragonfisk på Google och fick upp din sida. Denna tillagar jag idag. Med potatismos. Tack för tipset vad gäller fryst resp färsk fisk!

    SvaraRadera
  3. Måste provas idag. Tack för receptet.

    SvaraRadera