Rotfruktsoppa




Idag har vi (eller dem håller precis på att börja) äta rotfruktsoppa. Jag fick en leverans med massa härliga rotfrukter. Stora stora palsternackor, rotsellri, morötter och potatis. Självklart har jag också i gul lök och vitlök. Allt skalas, hackas och kokas i buljong. Mixa med stavmixer. Utsökt. Till det blev det brytbröd formade som blommor. Ska se om barnen märker något av det.

3 kommentarer:

  1. Äntligen, nu är det vår på riktigt! Och med det alla härliga vårprimörer som dyker upp i butikerna och på marknaderna! Rotfruktssoppa måste vi bara prova på snarast där himma, mums!

    /Richard (Ella)

    SvaraRadera
  2. Hej!!

    Har precis hittat hit och det ska bli skönt att få lite hjälp och idéer om vad man kan laga för mat. Som mamma till 2 kör man ibland fast.
    Lite nyfiken på din laxlåda, hur gör man den?? Jag är så dålig på just fisk rätter men skulle vilja bli bättre.
    Din sida är toppen. Hälsning Cathrine

    SvaraRadera
  3. Hej Cathrine. Kul att du hittat hit. Hoppas du kommer hitta massa användabara recept och idéer här. Laxlådan kan du hitta på denna länk http://dagiskocken.blogspot.com/2009/02/fransk-laxlada-med-kokt-potatis.html . På vänster sida finns en kategori som heter recept, där har jag några fiskrecept. Ska tänka på att lägga in fler. Det går faktiskt fort och lätt att laga fisk. Hoppas du hittar hit fler gånger. Mvh Sandra

    SvaraRadera