Majsplättar

Vi har färre barn denna vecka än vanligt eftersom vissa fortfarande njuter av semestern.
Då hann jag pröva laga dessa vegetariska plättar till lunch. Dem blev supergoda. Tycker verkligen ni borde testa någon dag.

Till ca 30-35 plättar använde jag

3 dl vetemjöl
6 dl mjöl
4 ägg
2 kuber fryst hackad spenat
ca 5 dl majskorn
salt
peppar
1,5 msk sweet chilisås
2 krm cayennepeppar
2 krm curry

Blanda ut mjöl med lite av mjölken till en jämn smet. Rör i resten av mjölken och äggen. Vispa ner kryddorna och spenaten (som måste tina). (jag testade först att blanda ner majsen också men tyckte inte jag fick bra mängd av smet och majs så istället....) Ha majsen i en skål bredvid. Ta lite mindre än 0,5 dl smet i en mått, häll i ca 1 msk majs, sen ner i pannan. Då får man lika mycket majs varje gång.

Goda naturella, även goda med lingonsylt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar