Kålfärsbiffar

På fredagens meny stod det kålpudding men jag tänkte att om jag formar dem till biffar istället så kanske dem uppskattas mer än av det brukar göra. Och jag hade rätt. Speciellt på stora sidan hade dem ätit med mycket god aptit och ingen hade lagt märkte till bitarna i färsen.

Kålpudding 10 port

450 g vitkål
75 g sirap
salt och peppar
1 kg nötfärs
250 g potatismos
2 ägg
1 dl köttbuljong

Strimla vitkålen och stek den på medelstark värme i smör till den blir mjuk. Häll på sirap och smaka av med salt och peppar. Blanda i de övriga ingredienserna.
Smörj en ugnsform och tryck ut smeten i den, allt forma till biffar.
Om du gör en form så stek den i ugnen 10 min på 200 grader, sen 175 grader ca 30 minuter, Kolla är kärntemperaturen är minst 70 grader. Som biffar kan du steka dem några minuter på varje sida i en stekpanna tills dem är klara.

Vi åt biffarna med kokt potatis, brunsås, lingonsylt, kokta ärtor och grönsaker.









Dagens ekologiska: potatis, ärtor, morötter. gurka, tomat, vetemjöl, mjölk, russin, gul lök, vitkål, filmjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar