Lax och ris

Imorse fick vi leverans med tre fina sidor färsk lax. Dem sitter barnen och äter just nu tillsammans med ris, grönsaker och sås. 


Den "vanliga" såsen vi brukar ha till är gjord på creme fraiche, sweet chili sås och vitlök. Idag hade jag också gjord ett smör med färsk finhackad dill. Det var mycket gott att låta en klick smälta på laxbiten.

Grönsaksskålen består idag av isbergssallad, gurka, tomat och oliver. En skål med kokta gröna ärtor finns också på dagens meny.

Har bakat ett gott filmjölksbröd till mellis. Den är superlätt att slänga ihop, kräver ingen jäsning och barnen älskar den.

Till en långpanna behövs:

1 kg rågsikt
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk brödkrydda
2 dl ljus sirap
1 l filmjölk

Blanda de torra och våta ingredienserna för sig. Blanda sedan ihop dem utan att arbeta smeten för mycket. Bred ut i en smord långpanna.
Grädda mitt i ugnen 45 min på 100 grader sedan 30 min till på 150 grader.



Många barn har fyllt år under sommaren så vi har firande nu på förskolan. På lilla sidan så serveras det frukt efter melliskalaset och så här gott såg det ut i fredags när L bjöd på frukt.
Visst blir man sugen!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar