Spenatsoppa

Idag sörplar vi på en härligt grön spenatsoppa. Massa järn och vitaminer till våra vintertrötta kroppar.

Spenatsoppa  4 port
400 g fryst spenat
1 gul lök
1 dl gräslök
1 L grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 msk flytande margarin
salt och peppar

Skala och finhacka löken. Hacka den nu tinade spenaten grovt. Fräs lök och spenat i en kastrull.
Tillsätt buljong och grädde och låt koka i 3-4 minuter.
Red av med vetemjöl blandat i vatten.
Lägg i hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med hårdkokt ägg och bröd.

1 kommentar:

  1. Vi har "börjat" med småbarn och sist jag gjorde spenat till laxen älskade de den, men de stora vägrar fortfarande spenaten.... Men snart kommer de små vara de stora, och då....

    SvaraRadera