Helgens tips

Helgens tips är en ny kategori jag tänkte börja med.
Här är tanken att ni ska få recept och inspiration för lite roligare eller mer tidskrävande middagar än vardagsmat.
Även en och annan desert och godsak kan slinka med.

Uppdaterar på onsdagar så ni hinner handla inför helgen.

Skriv gärna om det är nått speciellt ni skulle vilja ha tips inför eller med några speciella råvaror.

Den första helgens tips jag tänker börja med är Thaikyckling.

Thaikyckling 4 port

600 g kycklinglår, urbenade och skinnfria, skruna i bitar
1 gul lök, skivad
1 msk matolja
2 st lime
1 liten knippa mynta hackad
1 liten knippa koriander, hackad
1 chili, strimlad
2 salladslökar, tunt skivade
2 citrongräs, skurna i bitar
3 vitlöksklyftor, skivade
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
5 limeblad
2 cm ingefära, strimlad
2 msk röd currypasta
1 msk fisksås


Gör så här:

Bryn kycklingen och lök i en stekgryta.

Skiva den ena limen, pressa den andra.

Lägg lite av de hackade örterna, chilin och salladslöken åt sidan. Lägg alla övriga ingredienser i grytan. Koka upp och låt koka i 10-15 minuter.

Ta av från värmen. Smaka av. Ha eventuellt i mer currypasta, fisksås och lime.

Toppa grytan med örterna du sparade.

Servera med jasminris, hackade paranötter och limeklyftor

1 kommentar:

  1. Vilken toppen idé!!!!

    / Jessica (Ella och Selmas mamma)

    SvaraRadera