Korvstroganoff och ris




Som en trevlig avslutning på veckan åt vi korvstroganoff med ris.
Jag har tur och behöver bara göra 4 olika varianter.


Till den vanliga är mitt recept så här:

Korvstroganoff 4 port


1 Falukorvsring
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 morötter, rivna
3 msk tomatpuré
vetemjöl
Vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar




Strimla falukorven, hacka löken, pressa vitlöken och riv morötterna.
Stek allt i omgångar (om du inte har en rymlig stekpanna) och lägg över i en vid gryta.
Tillsätt tomatpurén och strö över lite mjöl (ca 2-3 msk?). Blanda väl.
Häll på vatten så att det precis täcker all mat och rör om ordentligt så att all mjöl och tomatpuré löses upp. Smula i en buljongtärning. Låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ev en skvätt grädde.


Servera med kokt ris och en sallad.


2 kommentarer:

  1. Jag blir nyfiken när du säger 4 varinter, vilken skillnad blir det, vegitarisk o.s.v eller??
    Vad ersätter du kött med i den vegitariska varianten??

    SvaraRadera
  2. Jag har en med falukorv, en med kycklingkorv, en med sojakorv och en utan tomat.

    SvaraRadera