Same same but different

Igår var jag iväg på nätverksträff. Vi är alla förskolekockar och försöker träffas ca 2 ggr per termin.
Det är jätteroligt och givande att träffa andra i samma "situation". Ge varandra tips och idéer.
En sak som kom fram som är lite kul är detta med socker.
På Årstaligan är vi inte direkt radikala.
Vi serverar sylt till pannkakor och gröt. Vi bakar vid jul, kanelbullensdag, äter glass på midsommar.
Igår var vi tre stycken som träffades, på ena förskolan så är de så strikt att hon inte får servera kaviar eller leverpastej ens för det innehåller socker.
På den andra förskolan serverar dem glasspinnar 2 dagar i veckan!!
Annars hade dem (Med glassarna) typ som vi har. Så olika det kan vara.  
Vad tycker ni om detta med socker?

I övrigt så har denna fredag innehållit underbara bönbiffar gjorda på hälften kikärtor, hälften vita bönor.
Till det hade vi matvete och en kall creme fraiche- och örtsås.

1 kommentar:

  1. Jag tycker att vi har det bra som vi har det dvs inte suprrestriktiva och inte jättegenerösa med socker. Jag tror på en balanserad kost och det gäller allt. Våra barn får lära sig att man kan äta allt men inte jämt och inte hur mycket som helst (om vi inte pratar frukt och grönsaker :-))

    Jessica (E och S)

    SvaraRadera