Hej, jag kommer från miljöförvaltningen...

Klockan är ca 9:20 och jag håller som bäst på att förbereda dagens lunch (fransk laxlåda...) Så står hon där i dörren. Kvinnan som ska inspektera att jag håller ordning i köket och följer lagar och regler. Oj tänker jag och börjar fundera lite snabbt om allt står rätt till överallt men lugnar mig själv och återgår till hackandet.
Hon rotar i kylar och frysar och kollar i pärmar och frågar och kollar lite till. Efter 45 minuter pustar jag nöjt ut när hon går och inte hade något att anmärka på :)

Nä, här kan jag inte sitta, bäst att återgå till städande och fixande. Man vet aldrig när dem dyker upp.

6 kommentarer:

  1. Jag blir alltid lika nervös, även om jag vet att jag sköter mig. Har man otur har man ju bara just för tillfället ställt in något omärkt i kylen som ska ut och användas om 20 minuter.. och då dyker dom upp. Men dom behövs, det är bra att dom kollar.

    Gillar din blogg förresten, den inspirerar mig som nybliven förskolekock, även om jag är dålig på att kommentera :)

    SvaraRadera
  2. Tack Niclas :) Kul att veta vilka som läser. Vart jobbar du?

    SvaraRadera
  3. Jag jobbar på en privat förskola! Trivs utmärkt! Hittade din blogg när jag gjorde research om hur det var att jobba i skolkök, innan jag sa upp mig från mitt jobb som kock på ett stort hotell och började på en förskola!

    SvaraRadera
  4. DU är FANTASTISK Sandra och du gör ett kanonjobb!!! När tjejerna inte äter så bra hemma så kan jag tryggt låta dem få en frukt och smörgås istället eftersom jag vet att de äter så bra på förskolan av din kalasmat!! Du är en pärla!! :-)

    // Jessica (Ella och Selma)

    SvaraRadera
  5. Jessica: Jag blir nästan generad när jag läser din kommentar. Tack så mycket :) Kul att mitt arbete uppskattas!

    SvaraRadera
  6. När jag diskade den där fredagen för någon vecka sedan irrade jag runt och hamnade i skafferiet. Stannade och stirrade, helt perplex - vilken fantastisk ordning!!! / Lisa (Jorma&Ada)

    SvaraRadera