Kikärstbiffar

Vi avslutade veckan med mumsiga kikärstbiffar, bulgur och en fantastisk ört-limesås.



Det är jättelätt att göra kikärstbiffar. Ta en burk konserverade kikärtor. Skölj dem väl. Lägg drygt hälften av dem i en bunke. Jag kryddare våra med vitlök, salt, peppar, curry, spiskummin, persilja (ha den dock i finhackad på slutet om du inte vill ha gröna biffar!)och cayennepeppar.
Ha i 1 ägg och ½ dl vetemjöl. Mixa med mixerstav till en slät massa. Ha i resten av kikärterna och mixa lite grovt, några bitar är goda ha ha i.
Lättast att forma blir det om du låter smeten stå i kylen ett tag.
Forma till biffar och stek i rikligt med olja. Klart.

Ört och limesåsen som vi hade till är en kall sås och god till det mesta. Den gör du genom att lägga upp creme fraiche eller naturell yoghurt i en bunke. Ha i rikligt med finhacka örter (ex basilika, persilja och oregano), Rivet skal av lime, limesaft och lite honung. Låt stå kallt innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar