Helgens tips




Jag fortsätter med bakning nu i jultider. Denna gång vill jag tipsa om smaskiga jordnötsmuffins!
Detta recept kommer från Leilas "piece of cake" som vi fick av er i julklapp en gång.


Jordnötsmuffins 12 st

Grundrecept chokladmuffins:

3 ekologiska ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalite
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
(2 dl saltade jordnötter)

1. Sät ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad( i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut papperformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smeten.
Om du vill ha med jordnötterna, hacka dem och varva med smeten när du fyller formarna.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

Frostning:
1 dl mjukt jordnötssmör
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

1. rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
2. Bred på frostingen på muffinsarnaoch garnera med jordnötter...eller strössel...eller nått annat gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar