Helgens tips

Mmmm nu till helgen är jag sugen på fisk.
Smögengryta är god och mustig.

Smögengryta 4 port

350 g blandade fiskfiléer i bitar
2 potatisar
1 liten gul lök
2 tomater
½ fänkålsstånd
½ röd paprika
1 msk smör
½ pkt saffran (0,25 g)
1 tsk curry
2 sl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong av tärning
1 dl creme fraiche
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja


Skalapotatis och lök och skär dem i tärningar.
Skålla och skala tomaterna och skär dem och övriga grönsaker i tärningar.
Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i ca 3 minuter.
De ska bli lite mjuka men inte ta färg.
Blanda ner paprika och tomattärningarna.
Tillsätt saffran och curry och låt kryddorna fräsa med någon minut.
Späd med vin och buljong och låt allt sjuda ihop ca 5 minuter.
Vispa ner creme fraiche så att den smälter och blandar sig väl med buljongen.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Lägg i fisken i bitar bara några minuter före servering.
Strö sist över dill och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar