Helgens tips

Jag älskar kyckling och tycker det är en underbar råvara som går att använda till mycket.
Jag försöker tänka på att variera mina tips med andra råvaror men de är så gott.
Så till helgen får ni stå ut med kyckling igen.

Panerad kyckling med ost och skinka 4 port

4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 skivor ost
ca ½ dl vetemjöl
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
salt
peppar
curry

Lägg upp mjölet på en tallrik. Knäck ägget i en skål och vispa lite lätt. Lägg ströbröd i en tallrik, krydda med salt, peppar och curry, blanda runt ordentligt.

Snitta kycklingfilén på längden, inte helt igenom. Fyll med en skiva skinka och en skiva ost.

Vänd kycklingen först i vetemjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet.

Värm upp olja i en stekpanna. Ha i en klick smör. Det behövs ganska mycket matfett till panering.

Stek kycklingen ca 7 minuter på varje sida. Sänk värmen lite när ytan har fått en fin gyllenbrun färg.

Gott att äta med ris och currysås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar