Spaghettipizza

Ja många har kommit fram och frågat vad det är. Låter väldigt konstigt. Men det var gott och enkelt.

Recept 4 port

1 kg kokt spaghetti, ca
2 ägg
3 dl mjölk
Salt och peppar
2 tomater
200 g lagrad ost
basilika
oregano
Anjovis (egentligen men jag tog kalkon)

Koka spaghettin och skölj i kallt vatten. Smörj en ugnssäker form. Häll i spaghettin. Gör en äggstanning på äggen och mjölken, salta och peppra. Häll över spaghettin och lägg in i mitten av ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Medan kan du skiva tomater och ost.
När spaghettin är klar i ugnen tar du ut den. Och nu enligt grundreceptet lägger du på skivad ost, skivade tomater och sen anjovis i stjärnmöster. Kryddar med basilika och oregano.

MEN, jag som använde kalkon gjorde istället så att jag först la på skivade tomater, sen strimlad kalkon sen kryddorna och sist osten. Annars bränner man kalkonen så lätt.

Sen in i ugnen igen tills osten smält och fått fin färg.

Barnen på stora sidan tyckte att det var jättegott. På lilla sidan gick det inte alls hem. Allt blandat i en gratäng är svårt. Dem vill gärna ha allt var för sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar