Soppa och pannkaka


Till soppan använda jag mig av morötter, purjolök, gul lök, palsternacka och rotselleri. Koka allt i buljong. Mixa smaka av med grädde salt och peppar.


Eftersom det var en soppdag gjorde jag lite matigare mellanmål. Ugnspannkaka med lingonsylt.


Idag blev det rotfruktsoppa. den var väldigt mumsig. När jag gör soppor brukar jag ha i frysta färdighackade rotfrukter. Det blir så enkelt och snabbt och lika gott. Löken brukar jag alltid ha färsk, men jag mixar ju alltid sopporna så det behövs inget finhack. De blir mycket enklare då att bara hacka upp lite lök. Annars om jag ska ha finhackad så kanske jag tex tar fram 5 st. Efter en har jag börjat gråta och efter 2½ tycker jag att det blir väl lika bra det. Så skönt när man slipper finhacka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar