På begäran

har fått önskemål om att skriva receptet på russinbrödet ni fick till ett medlemsmöte, ni fick också rosmarinbröd då.

Till 2 limpor

5 dl vatten
50 g jäst
3 dl grovt mjöl
10 dl vetemjöl
½ tsk salt
ca 1½ dl russin/solrosfrön

Ljumma vattnet till 37 grader. Smula degen i en bunke och rör ut vattnet. Arbeta in grovmjöl och vetemjöl blandat med salt. Arbeta degen ordenligt ca 5 minuter eller i bakmaskin om du har sån tur. Blanda sist i russin och solrosfrön. Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter.

Dela degen i två bitar och forma till limpor. Jag brukar grädda mina i brödformar med bakplåtspapper i. Tycker det är enklast så och man slipper diska dem hela tiden.
Låt limporna jäsa i formen ytterligare 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen 200 grader i 30 minuter.

Till rosmarinbrödet gjorde jag samma deg men utan russin. Penslade med ägg och senhade jag på flinsalt och rosmarin innan jag la in dem i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar