Kikärtsbullar

Idag har det rullats och rullats. Massor med kikärtsbullar blev det. Till det år vi matvete/bulgur, kall sås på creme fraiche och sweet chili och grönsaker.
Jag malen bönorna i köttkvarnen. Går snabbt och alla blir fint mosade.
När alla bönorna är mosade har jag i ägg, vetemjöl och kryddor. Denna gången blev det vitlök, curry, spiskummin, cayennepeppar, salt, vitpeppar och basilika.

Blandat ihop till en fin massa och låter den stå i kylskåpet över natten. 
Tycker att den är mycket lättare att forma när den har stått ett tag.

När jag rullar mina bullar eller biffar brukar jag lägga ut plastfolie på bänken. Då behöver jag inte oroa mig för smuts som förs över till bullarna, samt att jag inte skitar ner bänken igen. 
Bara ta bort plasten så är bänken lika skinande som innan.


Jag brukar steka bullarna i stekpanna men testade idag att lägga dem i ugnen istället. Resultaten blev helt ok men man kände tydligare skillnaden mellan skorpan och mjuka mitten. När man steker dem tycker jag att det blir en finare övergång. Men men, spar massor av tid för mig.




Förresten, Ha ni sett att jag har små rutor under inläggen där ni kan klicka i en reaktion? Om man inte orkar/hinner kommentera är det roligt för mig att i alla fall se att någon har varit här och läst. 
Så lämna gärna ett spår efter dig så blir jag jätteglad!

4 kommentarer:

  1. Men jag är ju här jämt och kikar! Det förstår du väl. Beundrar verkligen ditt tålamod och ork med dessa vegobiffar/bollar. Är ju verkligen ett jättejobb med stekandet!!
    Själv är jag tillfälligt tillbaka på Skogsgläntan, men bara i ett par veckor till, och kommer inte att vara så avancerad. Lax och potatis går ju hem det med. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) visste väl att jag kunde räkna med dig Emma. Såg på af att ni söker ny kock. Vad ska du göra sen?
      Kram

      Radera
  2. Jag har bara gått in och vikat lite under sökandet efter ny kock. Egentligen borde jag vara på havandeskapspeng tycker min läkare, så framöver blir det lite "ledig tid", hemma med bebis. =)

    SvaraRadera
  3. Jippie! Här är ju receptet som kommer göra att jag åtminstonde kan göra ett försök på G's absoluta favoriträtt alla kategorier. Dina Kikärtsbullar Sandra.
    Kram Anna

    SvaraRadera