Blomkålssoppa

Idag testade jag en ny soppa. Tycker inte den smakade jättemycket men ska ge den en till chans. Förmodligen mitt fel som inte hade oljan till, kanske rostade löken lite för lite, och värst av allt...använde fryst blomkål. Men helt okej i alla fall. Hittade receptet på tasteline.

Delar med mig av själva soppreceptet men vill ni se resten så klicka in på länken ovan.

Blomkålssoppa    4 port

3 msk grönsaksfond
1,5 L vatten
0,5 gul lök
6 vitlöksklyftor
1,5 blomkålshuvuden
salt och peppar
1,5 dl creme fraiche

Sätt ugnen på 225 grader. Koka ihop vatten och fonden.

Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten, skär gula löken i stora bitar. lägg dem i en liten ugnsform och rosta dem gyllenbruna i ca 6 minuter.

Under tiden delar du blomkålen i små buketter och småkokar i 5 minuter. När löken fått fin färg, så lägg ner det också i soppan och låt puttra lite till.

När blomkålen känns mjuk, mixa den slät med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och creme fraiche.







2 kommentarer:

  1. Ska ha blomkålssoppa på måndag. På fryst blomkål. Förra kocken lämnade sådan och jag kan inte komma på något annat att använda den till. =) Men steker nog lite bacon till. Och pesto kanske. Njuter av att inte ha någon äggallergiker, nötallergiker eller annan tung allergiker just nu!

    SvaraRadera