Ugnsbakad lax med matvete och citronaioli

Idag smaskar vi på lax. Lax som ugnsbakas med salt och vitpeppar är barnens favoritfisk här på ligan.
Ofta har vi potatis till laxen men idag kokade jag matvete till. Jättegott med matvete.
En citronaioli piffar till.


En majonnäs går snabbt och lätt att göra med elvisp. Jättegott till fisk och skaldjur eller bara till rostad bröd.

Grundrecept majonnäs

2 äggulor
½ msk vitvinsvinäger
2-3 msk dijonsenap
salt
peppar
3-4 dl olja (jag använder raps)

För att undvika att såsen skär sig så se till att alla ingredienser är rumstempererade.
Blanda ihop ägg, vinäger, senap, salt och peppar. Vispa med elvisp ner oljan i en fin stråle.
Klart.

När du har grunden klar kan du välja om du vill tillsätta vitlök, saffran, lime, citron eller nått annat gott.

Just idag använde jag vitlök och citron.


Obs! Det serverades rödbetor i salladen så bli inte orolig om det är rött i toaletten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar