Fransk laxlåda

Onsdagar är fiskdagar hos oss och idag bjöds det på fransk laxlåda. Barnen har fått "ren" lax nu ett tag så får se hur de går när det är sås och äpplen och purjo på fisken.

Vill du testa denna hemma (vilket jag rekommenderar, supergod) så får du receptet här. (recept från arla.se)

Fransk laxlåda 4 port

500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar (jag brukar ta ca 15 cm, lite av vit och grönt)
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap


Skär laxen i bitar. Strimla purjolök och tärna äpple. Lägg i en ugnsform. Salta och blanda runt. 
Vispa ihop grädden med senapen. Slå över fisken.

Grädda i ugnen på 225 grader ca 15 minuter.


1 kommentar:

  1. Oj, vad gott det lät, blev nästan hungrig fastän jag ganska nyligen ätit =)

    SvaraRadera