Kladdkakemuffins med godis

När det erbjuds gratis arbetskraft måste man ju passa på. Min mans brorsbarn var här och vi bakade goda kladdkakemuffins med godis i.

Eliaz fyller formarna med stor koncentration.

Man kan ha lite lite vad man vill. Vi hade dumle, geicha, polkagrisar, skumbananer, sockerbitar och bilar.


Det som är så bra med kladdkakesmet (förrutom att det är så lätt att blanda ihop) är att smeten smakar så gott!!




Mitt recept räckte till 14 st kakor. Om du inte vill ha dem över halva plåten så ställ dem i en hård muffinsform.

Kladdkaka

4 ½ dl strösocker
3 st ägg
3½ msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
1½ krm salt
112 g smält smör
3 dl vetemjöl

Rör ihop socker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner smält smör. Vänd sist i mjölet.

Fyll formarna och grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Om du vill göra en "vanlig" kladdkaka gräddar du den i ca 25 minuter. Bäst blir den efter en dag i kylskåpet tycker jag. Då den är ganska rinnig när man tar ut den är den dagen efter alldeles perfekt krämigt kladdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar