Fransk laxlåda

Denna laxlåda blir alltid lika god och populär. Jag är överlycklig nu när min leverantör har börjat tillhandahålla färska fiskar. Det var lite krångligare förut när man måste tina dem eller köra dem i ugnen innan man kunde laga dem. Men nu är det lättare och GODARE.

Fransk laxlåda 4 port

500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap


Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt.
Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Bjud gärna kokt potatis till.

1 kommentar:

  1. Så inspirerande! Måste testa laxlådan. Kul med olika länder temat på fredagar.
    Ha det så bra
    Anna (Frida)

    SvaraRadera