Matigare mellis



Äpplekompott med yoghurt och rostade solrosfrön. Tärna äpple, puttra med kanel, socker och en skvätt vatten. Servera med naturell yoghurt och rostade frön. Även gott med nötter.



Häromveckan efter en sopplunch åt vi dessa smaskiga brön. De är korvbröd fyllda med mjukost. Runt dem virar man bacon och stoppar sen i ugnen.

5 kommentarer:

  1. Hej. na fiskrecept ska jag pröva. de ser helsmarriga ut. Jag var inne här för att leta efter dins brödrecept. Martez säger att han gilla "de mjuka bröden med hårda kanter". Är det såna som du bakar? Vet du vilka det kan vara? Han är så kräsen med bröd här hemma så jag tänkte att jag får väl baka då. /Suzanne

    SvaraRadera
  2. Hej Suzanne! Kul att du är inne och kollar. De är dessa bröd jag tror han menar. http://dagiskocken.blogspot.com/2009/03/doftande-inlagg.html. de kanterna brukar ibland barnen ta bort för de kan bli lite hårda. De är jättelätta att baka och jag brukar baka många åt gången och frysa in. Tinar i mikron på full värme 2.30 minuter ca. /Sandra

    SvaraRadera
  3. Åh dom där ser ju jättegoda ut! Hur varm ska ugnen va? Och hur länge ska dom va inne ungefär?
    /Viveka

    SvaraRadera
  4. jag hade kanske en 175 grader ca 7-8 minuter. man får hålla lite koll på dem och se när baconen börjar se klar ut. Går ganska snabbt.

    SvaraRadera
  5. Hehe, är inte korvbröden hämtade från Tobbe familj? Tycks mig minnAs att jagblev bjuden på denna konstiga goda delikatess. HälSningar Jessica

    SvaraRadera