Idag är den onsdag och således fiskdag. Idag gjorde jag en variant på franska laxlådan. Jag spejsade till det lite och hade lax, sej och torsk istället för bara lax. De ni ;) Nä, men de blev bra det med. Väldigt milt och gott.
Bjuder på receptet.....
Fransk laxlåda 4 port
500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt.
Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Bjud gärna kokt potatis till.
Lätt att slänga ihop och bli klart lika snabbt som potatisen kokar. Älskar mat man gör i ugnen. Man kan pyssla med så mycket annat medan maten fixar sig själv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar