Idag var sista dagen för V.A. Han frågar ofta efter det goda långpannebrödet jag lagar.
Självklart bakade jag den till mellis idag. Tänkte också skriva receptet här igen så R-M och M kan baka den hemma :)
Långpannebröd på filmjölk
1 liter filmjölk
2 dl ljus sirap
1 kg rågsikt
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 tsk brödkrydda
Blanda de torra ingredienserna. Blanda filmjölk och sirap. Blanda ihop allt.
Smörj en långpanna. Kleta ut smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter på 100 grader, höj sedan till 150 och ha den inne i 30 minuter till.
Om V.A får välja avnjutes detta säkert med leverpastej!
NU förstår jag.
SvaraRaderaG berättade att ni ätit bröd bakad på filmjölk. Trodde att det var ditt "vanliga" bröd men det här var en specialare.
Kul!
/Anna (G's mamma)
Hej Sandra!
SvaraRaderaVi har gjort ditt goda bröd - mycket gott och enkelt! Tack för alla tips och god fortsättning på det nya året!
/Arvid, Jessica och Fredrik