V.A favoritbröd

Idag var sista dagen för V.A. Han frågar ofta efter det goda långpannebrödet jag lagar.
Självklart bakade jag den till mellis idag. Tänkte också skriva receptet här igen så R-M och M kan baka den hemma :)

Långpannebröd på filmjölk

1 liter filmjölk
2 dl ljus sirap
1 kg rågsikt
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 tsk brödkrydda

Blanda de torra ingredienserna. Blanda filmjölk och sirap. Blanda ihop allt.
Smörj en långpanna. Kleta ut smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter på 100 grader, höj sedan till 150 och ha den inne i 30 minuter till.

Om V.A får välja avnjutes detta säkert med leverpastej!



2 kommentarer:

  1. NU förstår jag.

    G berättade att ni ätit bröd bakad på filmjölk. Trodde att det var ditt "vanliga" bröd men det här var en specialare.

    Kul!
    /Anna (G's mamma)

    SvaraRadera
  2. Hej Sandra!

    Vi har gjort ditt goda bröd - mycket gott och enkelt! Tack för alla tips och god fortsättning på det nya året!
    /Arvid, Jessica och Fredrik

    SvaraRadera