Helgens tips




Jag har ett jättebra grundfärsrecept. Det blir perfekta köttbullar och pannbiffar av den.
Tycker det är jätegott med egna pannbiffar och en gräddigt skysås och Svartvinbärsgele.





Pannbiff med skysås 4 port



500 g nöt- eller blandfärs
1 ½ dl mjölk
3/4 dl ströbrö
1 msk potatismjöl
2 msk gul lök, finhackad
1 ägg
1 ½ tsk salt
2 krm vitpeppar



Häll mjölken över ströbrödet och potatismjölet. Låt svälla i tio minuter. Arbeta ihop alla ingredienser och när färsen är smidig så forma till köttbullar eller pannbiffar och lägg på en sköljd skärbräda. Lättast att forma om man blöter händerna lite.



Stek biffarna i smör på medelstark värme tills de fått fin färg. Sänk värmen och stek tills de är
klara.



Lägg undan biffarna. Häll lite vatten i pannan för att skölja ur alla smaker. Sila ner i en kastrull.
Nu är de lite olika hur mycket smak man får, inbland lägger jag i en fond du chef köttbuljong (den är jättegod), lite soja, grädde blandat med mjöl blir redningen. Koka upp under omrörning. Smaka av. Salta och peppra ev. Tycker om att ha i en klick gele i såsen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar