Helgens tips

Nu när vinterrusket åter lamslår sverige så tänker jag i alla fall stanna inne och mysa med gott fika i helgen. En mintchokladkladdkaka tänker jag bjuda er receptet på.

Kladdkaka med mint

4,5 dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
110 g smör, smält
3 dl vetemjöl

Marabou mintchoklad

Rör ihop socker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner smält smör och vänd sen ner vetemjöl.
Ät halva marabou mintkakan, hacka den andra halvan (100 g ) i bitar och rör ner i smeten.

Smöra och bröda en kakform, ca 20 cm i diameter och häll sedan i smeten.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter på 175 grader.
Denna kaka är riktigt god och kladdigt seg dagen efter den bakades, samma dag kan den tyckas lite för rinnig.

Som med det mesta är det gott med vispad grädde till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar