Kycklinggryta

Idag åt vi en kycklinggryta med curry och kokosmjölk. Kokosmjölken gjorde den väldigt mild och god.

För att göra denna gryta behöver du för 4 port, ca:

Kycklingfilé 200 g, tärningar
squash ½, halvmånar
morötter 2 st, tunna stavar
gul lök 1 st
vitlök 2 klyftor
curry
kokosmjölk 1 burk
hönsbuljong

Skala och skär morötterna i tunna stavar, ca 0,3*0,3 cm. Skär squashen i halvmånar.
Skala och finhacka gul lök, pressa vitlök.

Fräs lök och vitlök i lite olja i en gryta. Pudra över lite curry. Häll på all kokosmjölk.
Blanda ordentligt.
Lägg i kycklingen, buljongen och morötterna. Låt småputtra i 10 minuter.
Lägg ner squashen och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av. Salta eventuellt.

Servera med ris.

2 kommentarer:

  1. Hej Sandra! Tack så mycket för recepten! Alex sa att han åt upp all lunch idag och ville att jag skulle laga kycklinggrytan imorgon. Han berättade om gula såsen som han gillade och jag gissade nog rätt att det var curry. Tänkte just mejla dig om detta. Tack igen! Elena

    SvaraRadera
  2. Hej Elena! Vad kul att han tyckte om grytan :) Hoppas ni lyckas med den. Kram Sandra

    SvaraRadera