Falukorv provencale




Idag har jag testat ett recept som jag hittade på tasteline.se
En kul variant på gratinerad falukorv.

4 port

600 g falukorv i ring
0,5 st aubergine
0,5 st zucchini, grön
0,5 st zucchini gul
2 st tomater
0,5 dl senap, maille provencale
4 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk herbes de provance
1 dl parmesamost, riven
1 dl cheddarost, riven

Sätt ugnen på 225 grader

skiva falukorven nästan hela vägen ner. Skala auberginen och skiva den tunt. Skiva zucchini och tomater tunt.

Bred senap och lägg grönsaksskivorna mellan varje korvskåra.

Pressa ner vitlöken i olivoljan och blanda. Stryk över korven. Krydda med den provencalska kryddblandningen.

Stek korven i ugnen i 20 minuter. Fördela osten över korven efter halva tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar