Bönfärs

Jag brukar göra kikärstbiffar eller andra bönbiffar som vegetariskt alternativ eller på torsdagarna. Dock tycker inte stavmixern att det är roligt att  mosa 4 kg bönor. Har fundera på hur sjutton jag ska få den så mosad som jag vill, matberedaren går inte, i mixern fastnar allt bara i en klump. Bestämde mig för att testa köttkvarnen som jag ville minnas att jag sett... ÅÅhh va bra det blev. Snabbt, enkelt och utan krångel fick jag en fin och len bönsmet. Toppen!!!

2 kommentarer:

  1. Hemma nær jag bara har matberedare så brukar jag ha i lite vatten nær jag ska mixa kikærtorna, så det flyter bættre. Men då blir å andra sidan biffarna inte lika runda och fina som dina blev.

    Gillar din blogg, jobbar på barnehage i Norge och kæmpar på att laga mat till ungarna hær (som annars bara får brød och pålægg till lunch). Fint med lite inspitation som funkar till barn med :)

    SvaraRadera
  2. hej!
    hittade till denna blogg idag när jag googlade på spenatsoppa barnens:-) Min dotte rhar länge tjatat på mig oma tt göra spenatsoppa me ägghalvor o idag är det dags att prova på ditt recept:-) Sen är det så att jag jobbar på en förskola där kokerskan gör sitt bästa för att laga en vegetarisk maträtt i veckan, men tyvärr är hon inget proffs på just detta. Tex så gör hon några veg biffar som är riktigt grisiga...tycker både vi o barnen;-) Men hittade dina bönbiffar här som såg riktigt aptitliga ut... kan du inte skriva ner receptet? o vad serverar du till?
    MVH Lauris

    SvaraRadera