Helgens tips

I veckan köpte jag färsk hel kyckling för 19:95 kr kilot. Superpris.
Så till helgen tipsar jag om Ugnsgrillad hel kyckling med currysås gjort på spadet.

Jag gjorde så här:

Hackade gul lök, morötter och vitlök i bitar. La i en ugnsform. Kryddade med salt, peppar, curry och lite cayennepeppar. Blandade runt allt. Sen fyllde jag kycklingen med röran.
Det som blir över får ligga kvar i formen tillsammans med kycklingen.
Salta, peppra och krydda med curry utanpå kycklingen. Häll över lite olja och gnid in.

Sätt in i ugnen på 175 grader ca 60 minuter. Använd termometer om du är osäker om den är klar.
Spä då och då på med hönsbuljong så kycklingen inte torkar och så det blir kvar ett gott spad i formen.

När kycklingen är klar. Låt den vila lite på en skärbräda. Sila spadet. Smält smör i en kastrull, blanda med mjöl och curry. Spä på med spadet tills du får en lagom tjock sås. Smaka av.

Servera med kokt ris. Smaskens.

(blir det kyckling kvar så rensa från benen och blanda med såsen så får man en god gryta till lunchlåda)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar