
I onsdags åt vi apelsinfisk med kokt potatis. Den är god, lätt att laga och går ganska snabbt. Receptet kommer från arla.se och lyder som följer:
Apelsinfisk 4 port
600 g fiskfilé
½ tsk salt
2½ dl kelda mellangrädde
½ msk vetemjöl
1½ msk konc hummerfond
Rivet skal av en ½ apelsin
½ msk timjan
½ dl hackad gräslök
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta den. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt den koka upp och lägg ner fisken.
Låt fisken sjuda i 6-7 minuter på svag värme utan lock.
Som ni ser på bilden så tycker jag det är lättare att lägga fisken i ugnsformar, hälla över såsen och gratinera den i ugnen. Man gör det som passar en bäst. Gott är det i vilket fall som helst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar