Fiskgratäng med tomat och oregano


I onsdags provade jag ett nytt recept på en fiskgratäng. Receptet kommer från en skola i Halland som vunnit pris av arla. Jättegod blev den och är inte svår att laga.




Fiskgratäng med tomat och oregano 4 port


400 g vit fiskfilé, ex sej
salt och peppar

1 dl fiskbuljong
½ dl mjölk
1,5 dl creme fraiche
½ msk majsstärkelse
3 msk tomatpuré
1 msk ketchup
½ msk torkad oregano
riven ost


Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
Koka upp buljong, mjölk, creme fraiche och majsstärkelse.
Tillsätt tomatpuré, ketchup och oregano.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken. Strö över riven ost.
Tillaga i ugn, 200 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar